eTwinning

Az intézmény projektjei

2007-2009 Children Needs Culture and Traditions

Munkanyelv: német

A Comenius projekttel párhuzamosan a partnerekkel közösen eTwinning programot is csináltunk. A megvalósított feladatokat kiegészítettük néhánnyal:

2011 December – Téli Ünnepek az óvodában

Munkanyelv: magyar

Az együttműködés célja, hogy a Téli ünnepeket – az Adventi időszakot- megismertetni az óvodáskorú gyermekekkel. Bemutatni szépségét, közösen élvezni az ünnepvárás örömét. Megismerkedni más országok szokásaival, hagyományaival. Összehasonlítani a különbségeket, azonosságokat. Kreatív ötletek cseréje, az összegyűjtött ötletekből gyűjtemény készítése. Magyar versek, rövid történetek megosztása Mikulás, karácsony témakörben. Verses füzet összeállítása. Az együttműködésben 6 intézmény vett részt ( a projektvezető Szlovák, 2 romániai óvoda és 3 magyarországi intézmény)

2011 Nemzetközi rajzverseny

Fotó

A Litván eTwinning nagykövet szervezésében megrendezésre került novemberben egy nemzetközi rajzverseny „Friendship of children in the ocean of eTwinning” címmel. Intézményünk már régóta kapcsolatban áll a Litván óvodával (Jurbarkas), egy közös eTwinning és Comenius projekt révén. Így számunkra természetes volt, hogy a Fasori Kicsinyek Óvodája részt vesz a versenyben. A kiírás 5-11 éves gyermekeknek szólt és a pályázati műveket több témában lehetett beadni. Mi a gyerekek közötti barátságot választottuk. Az óvoda szellemiségéhez a természetes anyagok használata, a természet szeretete nagyon közel áll, így természetes volt, hogy az elkészítendő alkotásban is ezek az anyagok jelennek meg. A gyerekek nagyon lelkesen, örömmel készítették a pályázati képet. A közös munkát nagyon élvezték és odafigyeltek egymás ötleteire, segítették társaikat a különböző részek elkészítésében. Elérkezett a várva várt nap és e-mailben értesítést kaptunk, hogy az 5-7 évesek kategóriájában 1. helyezést értünk el.

2012 Butterflies across Europe

Munkanyelv: angol

Fotó

A projekt célja, hogy az Uniós országokban működő intézmények (leginkább óvodák) megismerjék egymás munkáját. Egyszerű kapcsolatot létesíteni a gyerekek között Európában. A projekt 2 részből áll: Az első rész – a gyerekek által készített pillangók elküldése a partner intézmények valamelyikébe. A 2. rész- a projekt vezetőjétől indított lepke jár intézményről-intézményre, mindenki ráragasztja a saját üzenetét és továbbküldi a következő intézménynek. Ezzel egy rekordutazást tesz a pillangó. A gyerekek által készített papír pillangókkal üzenetet küldhetnek egymásnak, magukról, az intézményről, azokról a dolgokról melyeket az intézményben csinálnak (játék, sport, zene…)